Effektivisera dina affärer med trygga kreditbeslut

Beslutsstöd inför kreditbeslut – ett enklare sätt att fatta viktiga beslut

Varje dag ställs er organisation inför nya beslut. Vissa av dem är självklara, andra inte – i synnerhet inte när det kommer till kreditbeslut. En process som är resurskrävande och som kan förlänga ledtider om de inte görs på rätt sätt. Istället för långa och utdragna processer med otaliga handpåläggningar så erbjuder vi en möjlighet att helt automatisera ert kredit-beslutsfattande.

Givetvis låter vi er kreditpolicy och regelverk ligga till grund för besluten – vi tar hand om resten. Allt för att ni ska kunna öka er försäljningsvolym, utan att för den delen tumma på riskerna.

Har du många kreditbeslut att fatta och kanske med lägre belopp?

Det kan finnas mycket tid att spara genom att automatisera de självklara besluten. Om du har en webbshop är det effektivt att integrera mot vår databas, där konsumenten omgående får svar om det är okej att handla mot faktura eller får välja annat betalningssätt. Det är din kreditpolicy som ligger till grund för beslutet men det är vårt verktyg som gör jobbet.

Du kan exempelvis välja att kontrollera att namn och personnummer stämmer överens eller kontrollera att den uppgivna adressen är korrekt. Även regler baserade på kreditbeloppet kan läggas in, för att kunna ändra godkännandenivå vid större krediter eller helt undvika kreditupplysning vid alltför små belopp. Dessutom erbjuder vi ett automatiserat arkiv som gör att du kan lägga upp regler för återanvändning av en redan tagen kreditupplysning om vissa villkor uppfylls.

Erbjuder du kredit- eller betalningsplaner för dina kunder?

Då är chansen stor att ni som företag behöver bättre insikt i hur kundens ekonomi ser ut – innan det viktiga kreditbeslutet tas. Som kreditupplysningsbolag kan vi erbjuda dig en skräddarsydd lösning efter era behov. Inte så snäv att du väljer bort bra kunder, inte så snäll att du förlorar pengar i onödan.