Kampanjerbjudande för er som är medlemmar hos Privattandläkarna

Kundvård lika viktigt som tandvård

Oavsett vilken bransch man verkar i är kommunikation och kundvård viktiga framgångsfaktorer, så även för tandläkarmottagningar. Ett kundregister kan snabbt bli inaktuellt då ca 350 000 personer byter adress och ca 170 000 personer ändrar telefonnummer varje år. Genom våra innovativa och kundanpassade lösningar kan vi hjälpa er underhålla just detta. Hur uppdaterat är ert kundregister?

Kampanjerbjudande

Som medlem hos Privattandläkarna kan vi nu erbjuda en förmånlig rabatt på 50% under perioden maj till juni. Detta kampanjerbjudande gäller de tjänster vi berättar mer om här nedan. Efter kampanjperioden kommer du som medlem fortsätta få en förmånlig deal på våra ordinarie priser, med tjänster skräddarsydda för dig och dina behov. Kontakta oss för mer information.

Uppdatera adressregister

SMS & telefonnummer

Kreditupplysning

Rätt kontaktuppgifter

Ibland kommer det tillfällen då ni kan behöva komma i kontakt med era patienter. En process som kräver fullständiga och korrekta kontaktuppgifter. Bristande kontaktinformation kan inte bara leda till en dålig upplevelse hos era patienter, men också en ekonomisk förlust för mottagningen. Att ha uppdaterad information är också en viktig aspekt enligt GDPR.

Vi kan hjälpa er att uppdatera ert kundregister löpande eller vid enstaka tillfällen, på ett snabbt, säkert och korrekt sätt.

SMS och mobilnummer

Att en tandläkartid missas är vanligt, dessvärre kan det påverka er verksamhet om det händer allt för frekvent. Med hjälp SMS kan ni såväl bekräfta som att påminna era patienter om tider, men också meddela eventuella flyttade tider pga sjukdom eller likande. Detta minskar inte bara risken för tomma tandläkarstolar, men det skapar också en bättre upplevelse för era patienter.

En viktig förutsättning för detta är givetvis att ni har korrekta telefonnummer till era patienter. Detta kan vi hjälpa er med.

Kreditupplysning

Vid vissa tillfällen, kan det vara aktuellt att erbjuda patienten en avbetalningsplan. Då är det bra att göra en kreditupplysning först, för att kontrollera om det finns betalningsanmärkningar eller skuldsaldo sedan tidigare.  Vi erbjuder dig en flexibel och lättöverskådlig lösning där du kan välja vilken information du behöver för att fatta rätt beslut.

Kontakta oss för rådgivning

Magdalena
magdalena.flodin@valitive.com
+46 733 82 19 44

Fredrik
fredrik.lilja@valitive.com
+46 768 51 59 59

Kontatkt