Därför ska du använda kunddata – 3 fördelar

Under de senaste åren har data kommit att bli den nya hårdvalutan, av förklarliga skäl. Den hjälper oss att lära känna våra kunder, ökar möjligheten för nya leads och kan ligga till grund för strategiska beslut vad gäller prioriteringar. I den här artikeln tänkte vi titta på 3 anledningar till att nyttja kunddata och hur man får ut som mest av det.

Bredda din kundlista och möjliggör merförsäljning

Datan finns där för att hjälpa dig, fungera som en vägledning och underlätta ditt beslutsfattande på daglig basis. Genom att djupdyka i dina befintliga kundlistor så kan du skapa dig värdefulla insikter om dina kunder och dess beteende. Ett agerande som på sikt kan öppna upp möjligheter för merförsäljning. På Valitive erbjuder vi en rad olika lösningar som gör det möjligt för dig att bli bästa vän med din kund – oavsett om det handlar om kreditmallar, beslutsstöd eller marknadsinformation.

Rätt annonsering, vid rätt tillfälle

Att utsätta människor för annonsering i form av exempelvis direktutskick som saknar relevans kan vara direkt skadligt för både kundrelationen och plånboken. Genom en fördjupad förståelse kring kunden och dess beteende säkerställer du reklamkampanjer som når rätt publik, vid rätt tillfälle. Segmentering när den är som bäst, i grund och botten.

Här kan du läsa om hur vi har hjälpt Cancerfonden med just detta.

Uppdaterade register

Genom att förlita dig på din kunddata så säkerställer du att du hela tiden har uppdaterade register och uppgifter om dina kunder. Något som bäddar för att du slipper spendera pengar på insatser som inte når fram till mottagaren, eller ger den effekt du önskar.

Ny fiken på hur vi kan hjälpa dig med din kunddata? Ta gärna kontakt med oss så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa just ditt företag!