Har du blivit utsatt för identitetsstöld
eller kreditbedrägeri?

Hos oss kan du spärra ditt personnummer för kreditupplysning kostnadsfritt.
Ring oss på 031 730 67 00. Supporten är öppen kl. 09-12. Det går också bra att att maila oss på info@valitive.com eller använda Blankett | Spärra Kreditupplysning på den här sidan.

Bedrägerispärren är ett samarbete mellan fem kreditupplysningsföretag, vilket innebär att du som är utsatt för bedrägeri behöver endast ringa ett samtal för att spärra ditt personnummer för kreditupplysning hos alla de fem anslutna kreditupplysningsföretagen:

 

  • Valitive Credit AB (tidigare Alektum Risk Optimisation med bifirma Decidas)
  • Dun & Bradstreet (jur. Bisnode Sverige AB)
  • Creditsafe i Sverige AB
  • Syna AB
  • UC AB

 

Så här fungerar det

Vi spärrar ditt personnummer för kreditupplysning i 14 dagar och inom en timme blir du även spärrad även hos övriga anslutna kreditupplysningsföretag.

För att förlänga din spärr behöver du, inom 14 dagar från din kontakt med oss, skicka in en kopia på polisanmälan av bedrägeriet, samt fylla i och skicka blanketten Spärra Kreditupplysning. När vi har fått din polisanmälan och din blankett, förlänger vi din bedrägerispärr till att gälla under fem år, både hos oss och hos övriga angivna kreditupplysningsföretag. Får vi inte in polisanmälan inom dessa 14 dagar hävs din spärr per automatik.

När en bedrägerispärr finns registrerad går det inte att beställa en kreditupplysning om dig.

Har du spärrat din kreditupplysning hos Valitive Credit AB ska du skicka din polisanmälan och din blankett till:

Valitive Credit AB
Utredningen
Box 11108
404 23 Göteborg

För att häva spärren behöver du skicka in en hävningsblankett. Du kan beställa en sådan blankett genom att kontakta oss via telefon eller mail. Blanketten skickas sedan till din folkbokföringsadress.

Det går inte att spärra ditt personnummer i förebyggande syfte.

Tjänsten är kostnadsfri.