Har du blivit utsatt för identitetsstöld
eller kreditbedrägeri?

Hos oss kan du spärra din kreditupplysning kostnadsfritt.
Ring oss på 031 730 67 00. Supporten är öppen kl. 09-12. Det går också bra att använda Blankett | Spärra Kreditupplysning på den här sidan.

Bedrägerispärren är ett samarbete mellan fem kreditupplysningsföretag, vilket innebär att du som är utsatt för bedrägeri behöver ringa endast ett samtal för att spärra din kreditupplysning hos alla de fem anslutna kreditupplysningsföretagen:

 

  • Valitive Credit (tidigare Alektum Risk Optimisation med bifirma Decidas)
  • Bisnode AB
  • Creditsafe i Sverige AB
  • Syna AB
  • UC AB

 

Så här fungerar det

Vi spärrar din kreditupplysning i 14 dagar och inom en timme spärras din kreditupplysning även hos övriga anslutna kreditupplysningsföretag.

Inom 14 dagar från din kontakt med oss behöver du skicka in en kopia på polisanmälan av bedrägeriet, samt att du fyller i och skickar med blanketten Spärra Kreditupplysning. För att förlänga bedrägerispärren till fem år behöver du skicka in en kopia på polisanmälan av bedrägeriet, samt att du fyller i och skickar med blanketten Spärra Kreditupplysning. När vi har fått din polisanmälan och din blankett, förlänger vi din bedrägerispärr till att gälla under fem år, både hos Valitive Credit AB och hos övriga angivna kreditupplysningsföretag.

Har du spärrat din kreditupplysning hos Valitive Credit AB ska du skicka din polisanmälan och din blankett till:

Valitive Credit AB
Utredningen
Box 11108
404 29 Göteborg

Tjänsten är kostnadsfri.